to top

Oslo Museum

Located adjacent to the City Hall Square and Pipervika Marina harvesting The Main Line Station (Nobel Peace Center at the moment) and Local Station Building the Proposal connects a pedestrian route leading from The National Theatre to the Aker Brygge seafront development, to the City Hall and the Marina. Our proposal brings pedestrians together under an immense roof, trying to give them the option to either experience the New Museum and enjoy its facilities, or to pass by/through the complex having the outdoor visual experience and possible the outdoor temporary exhibitions in place. We have implemented the idea of a Maelstrom (Malstrom) – our motto – like in all Norwegian stories, of a large, powerful whirlpool that is absorbing you inside from all sides, ejecting you out in a different world of fantasy and unknown.

STATUS
Competition