to top

Aviators Square

Our vision was proposing organizing the new pedestrian area on a central axis focusing on the existing statuary ensemble, reminiscing an airport runway. Thus, organizing the space in a unitary way, we give it aesthetic and intrinsic symbolic value to the existing monument. The visual perception and the use of space for various commemorative events become sufficient and functional. Visually, the framing on either side of the existing statue with repetitive, symmetrical, slightly elevated elements gives it a welcome frame in the street context. The intervention in the current framework is minimal; we propose to preserve most of the existing landscape elements. The element-module, reminiscent of an airplane wing, repetitive, changing only the angle of relaxation from the vertical to almost horizontal on the opposite side. This change of angle sequentially reflects the idea of ​​flight, movement and evolution.

STATUS
Competition